Кърменето – първи стъпки (клипче)


Съвсем наскоро имах възможността по покана на Дневникът на мама да участвам в заснемането на (доколкото ми е известно) първото българско клипче, което има за цел да покаже как се случва поставянето и засукването на гърда.

Мама Рада и нейната дъщеричка са абсолютни професионалисти в кърменето, но  за мен беше първи опит да представим нещата във видео-формат. Макар да имам зад гърба си вече участие като инструктор в една страшно интересна фото-сесия с изключително красив резултат, видеото ни изправи пред съвсем различни предизвикателства. Като се започне от изненадата, че няма да съм само глас зад кадър (и съответно много неподходящата ми лятна рокля) – до това колко е трудно да говориш веднага и на момента, докато нещата се случват. А те се случват бързо с едно бебе, което чудесно знае какво прави – но не непременно в реда, в който ни се иска 🙂

И така, след чудесни два часа смях и снимки, ето го резултатът – кратичко и очарователно кърмаческо клипче, което се надявам да е от полза за майките, които заедно с бебетата си правят първите стъпки към кърменето 🙂

Реклама

2 responses to “Кърменето – първи стъпки (клипче)

  1. Анонимен

    Разкошно е, невероятно! Гледам го по 3 пъти: първия път заради информацията, втория път – заради наслаждението, третия – за още наслаждение. И безспорно ще е полезно за много майки. БРАВО на всички – на Дневникът, на мама и бебе, на теб, Хриси, на ЦЕЛИЯ екип! И огромно БЛАГОДАРЯ! Ще го изпращаме на всички!

  2. Мила

    Наистина очарователно клипче!
    Придава неповторимо усещане за хармония, за която допринасят спокойният ти глас, Хриси, и също така разкошният инструментал!
    Толкова ме умили, че кърмата шурна…. 🙂