И нека блогът се превърне в… книга!


Мислили ли сте, че би било удобно да имате достъп до информацията от блога (и то в разширен и обновен вид), дори когато нямате достъп до интернет?

Скоро ще имате тази възможност – с ужасна гордост обявявам, че току-що приключих 260 страници чернова от бъдещата книга за кърменето, на която ще съм автор и която предстои да се появи в началото на 2018 г благодарение на издателство „Сиела“.

Книгата все още си няма име, така че ако някой има блестяща идея за това как може да се нарича, споделете – а ако името бъде избрано, ще получите награда от мен (книгата с автограф и ваучер за консултация, която може да използвате за себе си или за подарък).

16 responses to “И нека блогът се превърне в… книга!

 1. Елена

  Моето предложение за име на книгата е следното: “ Моята настолна книга за кърменето“.

 2. Поздравления за книгата! Въпреки че съм чела доста материали по темата „кърмене“, винаги когато някой въпрос ме тормози поглеждам за справка в блога Ви, който е написан наистина така да се каже от „първо лице“ с много лична ангажираност и дори по противоречиви теми ми е вдъхвал доверие. Затова моето предложение за име на книгата е „За кърменето с любов – наръчник за успешен старт“. Успех в начинанието!

 3. Ирена Кирова

  Здравейте, Христина! Чудесна новина и успех с книгата. Пишете когато е на пазара. „Наръчник за успешно кърмене“- това е предложението от мен. Поздрави, Ирена

 4. Страхотно, най-накрая ще има нещо смислено по тази тема на българския пазар и ще може да подготви бъдещите майки! Поздравления, чакам книгата с нетърпение. Моето предложение за заглавие е също като блога ти „Кърменето като начин на живот“, така ще има ясна връзка между двете.

  Освен поздравленията за книгата имам и един въпрос – относно периодите на бърз растеж, „лактилните кризи“ или „ревливите периоди“ на бебето. Пиша тук защото под всички статии, отнасящи се до тези теми не успях да намеря опция за коментар. Въпросът е следният – вече сме 9 седмица ( броено от термина, от 2 дни сме в нея), а от 4 дни бебето много трудно заспива между 21.00 и 2.00 иска да е постоянно на гърда, но ако го оставя повече започва да повръща; гърдите ми са меки и имам чувството, че не правя нещо както трябва. Успокоявам се, че това е 2-рият ревлив период около 8 седмица, но не знам какво да правя – дали да му давам да суче когато поиска, въпреки повръщането или да стои определено време на гърда. Какво е твоето мение Хедра? Ще съм много благодарна на отговор.
  Да добавя, че повръщането се появи около преди 3 седмици, като повърнатото беше преработено ( като пресечено мляко) и тогава имахме и запушено носле и хъркане вечер. От тогава капем натриев хлорид и нослето се пооправи, съответно и повръщанет намаля, като последната седмица беше доста рядко, макар че хъркането вечер докато спи се чува още понякога. Педиатърът отдаде повръщането на запушеното носле и според него детето е здраво. През тези 3-4 дни от както иска да е постоянно на гърда вечер – повръщането се възобнови основно вечер…не знам дали е от преяждане или не са наченки на рефлукс или е нещо друго. Благодаря за съвета предварително.
  Аз се опитах да се свържа с вас по телефона, но явно сте заета.

 5. Мая Атанасова

  Страхотна новина! Зареди ме с усмивка! 🙂
  „Кърменето като начин на живот“. Това бе първото и единствено заглавие, което ми хрумна. А и какво друго би било?!
  Чакам я с нетърпение! Успех!

 6. Ралица

  Чудесна новина – винаги е по-добре да си имаш книжка на рафта, за да надникваш от време на време. За името на книгата предлагам да има думите “кърмене” и “любов”, нещо като “Кърменето – от мама с любов” 🙂 Успех и ще чакаме изданието с интерес.

 7. Мрава

  „Млечният път“ 🙂

 8. Петя Запрянова

  Moeто предложение за заглавие е:,,Удоволствието да кърмиш успешно “. Мисля, че всяка бременна би проявила интерес и в желанието да се справи с това ново предизвикателство ще си я купи и …. няма да съжалява !

 9. Галя Славкова

  Побъркването и лудостта, които те обвземат в първите дни след раждането в комбинация с безкрайните часове в борба с малкото човече, за да засуче, е интересно и не чак до там приятно приключение. Ето защо предлагам книгата да се казва „Няма не мога, има не искам. И подзаглавие Кърменето като начин на живот“ или обратното :))))) Хедра, благодаря Ви, че ми помогнахте, защото аз исках да кърмя, но не знаех как.

 10. Румяна Т.

  Хедра, поздравления за труда Ви!
  И за това, че не спирате да намирате начини да стигнете да повече майки и да им помогнете с безценните си съвети!
  Аз много харесвам името на блога ви и също ми се струва, че най-логично би било и книгата да носи това име. Впрочем, сега си спомних как се просълзих, когато четох една Ваша публикация за дългото кърмене и преживяното с дъщеря Ви. Беше прекрасно написано да последната дума и завършваше с едно великолепно изречение, обобщаващо всичките емоции покрай това уникално свързване с детото: „…Онова, което ни прави майки“. И независимо какво заглавие ще изберете за книгата си, поставете тези свои думи някъде, може би като подзаглавие…

  Желая огромен успех на книгата !

 11. Мария В.

  Хедра, това е страхотно!! Поздравления за положените усилия и приближаването до осъществяването на една така прекрасна идея!!
  Очаквам книгата с огромен интерес и със сигурност ще се включа с предложения за заглавие! Защо не „Да разсучем сученето“ :), хехе!

 12. Zlati Nikolova

  Мислех си и за нещо съвсем простичко, но точно и изчерпателно, поне според мен – „Аз кърмя”! Това според мен казва всичко. (извинявам се, ако не се допуска повече от едно предложение).

 13. Албена Савова

  Идеята не е точно моя,но много ми хареса заглавието:“Искам да кърмя“……

 14. Zlati Nikolova

  Моето предложение за заглавие е „Кърменето-мисия възможна”. За много майки то изглежда като нещо нереално, нещо невъзможно и непостижимо за обикновените хора, точно обратното на това, което е – реално постижимо.

 15. Diana Mechkova

  Какво пречи книгата да се казва като блога? Много майки не са готови изобщо да си представят, че могат да кърмят и това да е част от живота им.
  Имаше едни учебници, които бяха със заглавие „Кой? Как? Какво?“. И в кърменето мисля, че е така. Кой какво и как да прави? Това кърмене изобщо – лесно ли е, трудно ли е?

 16. Теодора Малчева

  Браво за книгата! Моето предложение за заглави е: „Всичко за кърменето“. Чакам я с нетърпение. Успех!