2017 в перспектива


Не само защото е традиционно за сезона, но и защото понякога такава равносметка е много необходима, за да знае човек, че усилията му имат смисъл и това дава сили и хъс да продължава напред – ето я моята професионална 2017 г.

Между 300 и 400 семейства сте ми гласували доверие да работя с вас и да ви гушкам бебетата тази година – благодаря на всички, беше удоволствие и се надявам да ви е било поне толкова полезно, колкото на мен ми беше приятно 🙂

Още средно с по 4 човека на ден сме си говорили на телефон – броих последните месеци колко неприети обаждания съм връщала на ден. Не броя колко пъти сте ми звънели, докато вдигна, нали… малко ме е срам, но наистина няма друг начин с дневното ми разписание. Опитвам се да върна обажданията на всички, честна дума – но не винаги успявам… Не го приемайте лично и просто пробвайте пак на следващия ден.

Това прави – колко? – още 1000 различни майки с по 100 различни въпроса 🙂

На лекции за родители сме се виждали със средно 40-50 от вас няколко пъти в годината, значи още около 200 човека сте ме виждали кога вдъхновена и с чувство за хумор, кога не толкова и просто фактологична. Надявам се обаче, че успявам да предам поне малко от магията, за да имате не само уменията, но и желанието да се справите, дори когато нещата не тръгнат съвсем гладко в началото.

Дотук станахте 1600 семейства, които по някакъв начин сте ми позволили на живо да се докосна до пътя ви като родители.

Истински много обаче са хората, които са посещавали блога тази година. Уърдпрес твърди, че само за 2017 г има над 300 000 индивидуални посетители, всеки от които е разглеждал поне по две неща, като се зачете. Така блогът е преглеждан около 600 000 пъти само за 2017, независимо че отдавна вече няма възможност да задавате въпроси и да отговарям.

И тъй като тази година е юбилейна – 10 г от създаването на блога – мога да обявя, че за това време има 3 милиона посещения. Благодаря ви, че оценявате като интересен блог, написан на непопулярен език и ограничен в строго специфична тема, касаеща неголям процент от хората за ограничен период от време 🙂

Всичката тази статистика показва, че ако един човек успява да помогне на около 10 % от бебетата, родени в София за една година и на 2 % от тези, родени в цялата страна, тогава значи няма да е трудно България да бъде осигурена и с качествена професионална грижа за кърменето в добавка към огромния труд на доброволните консултанти по кърмене!

Пожелавам си да го видя някой ден – и тази грижа да е заплащана от касата, за да е напълно достъпна за всички!

На себе си пожелавам работата ми като консултант да продължава да ми доставя все такова удоволствие и да имам още повече знания и умения, за да мога да помагам още по-добре. Надявам се с книгата догодина да успея да достигна и до още родители, които тепърва тръгват с малко притеснена и неуверена крачка към бъдещето с тяхното дете.

А на вас пожелавам да нямате нужда от мен, защото се справяте прекрасно (под каквато и форма да се крие вашето лично прекрасно) и се радвате на растящото човече!

Здрава и щастлива 2018 г на всички! (и по 2 ч сън допълнително всяка нощ!)

 

Реклами

One response to “2017 в перспектива

  1. Петя Христова

    Благодаря ти Хедра, бъди жива и здрава и не спирай да помагаш на хората. Това е най-голямото богатство. Нека 2018 бъде много успешна и за теб и твоите близки, и ти донесе още сбъднати мечти.
    Петя от Гевгелийски!!! (*)