Как да направите консултация по кърмене с мен


С удоволствие ще ви помогна с информация и практически съвети как да преодолеете трудностите по пътя ви към успешното кърмене. Тъй като ситуацията с пандемията от covid-19 промени доста начина на действие, ето как е предпочитаният начин, по който ще се осъществяват консултациите по кърмене.

Считано от 08.06.2020 г подновявам домашните посещения, като ще има 2 слота за домашно посещение в даден работен ден (в диапазона 10 до 12 и 12 до 14 ч) и 1 слот за онлайн консултация след 14 ч.
 
Както и досега, домашните посещения са възможни само в рамките на град София, като за граница приемам Околовръстния път и изключение правя единствено за Бояна, Драгалевци, Симеоново, Горубляне, Герман, Панчарево, Бистрица. В летния сезон от май до септември понякога имам възможност да поема консултации и в Банкя, но ще трябва да изчакате ден, в който имам планирано пътуване нататък (обичайно веднъж седмично).
 
Календарът за онлайн записване показва само 7 дни напред и ако не виждате свободен час в рамките на 7 дни, значи вероятно всички възможности за домашно посещение в близките дни са заети. В този случай може да ми пишете на вайбър да попитате кога има час за онлайн консултация.
 
В календара от 08.06.2020 нататък ще виждате само възможностите и цената за домашно посещение, а за уговаряне на онлайн консултация ще трябва да ми пишете на вайбър +359888421306, като ми оставите имената си и мейл адрес, който ползвате активно, а аз ще ви кажа кога има възможност да се „видим“ онлайн и ще ви запиша час.
 
Домашно посещение до 90 мин – 80 лв
 
Онлайн консултация до 90 мин – 60 лв
 
Както и досега, онлайн консултациите ще останат на по-ниска цена, тъй като спестяваме разходи и време за пътуване.
 
От вече почти 3-месечния опит с онлайн консултирането мога уверено да кажа, че повече от 90 % от кърмаческите проблеми се разрешават по този начин също толкова успешно, колкото и на живо. Огромното им предимство е и това, че ви дават увереност, че наистина се справяте сама – аз не съм при вас, вие правите нещата под мое ръководство, но трудът и успехът са изцяло ваши!

В кои ситуации е подходящо онлайн консултирането

  • за всички – като първична консултация (в над 90 % от случаите не се налага виждане на живо), а допълнително винаги имате опцията за кратко (и съответно по-евтино) домашно посещение след това, ако заедно преценим, че има нужда
  • за семействата извън София, които имат нужда от консултация
  • за притесняващите се от макар и малкия риск от инфекции
  • за семействата с изписано недоносено или новородено бебе, които не желаят още да го посещават чужди хора
  • за майките на недоносени и още неизписани от болницата бебета, когато имате нужда от помощ и съвети за препълнените гърди, изцеждането и поддържането на млякото
  • за бременни на лежащ режим
  • в моментите на грипна или друга епидемия
  • когато имате уговорена консултация, но аз съм леко болна и не е добре да ви нося вируси (случва ми се няколко пъти в годината, както при всеки човек, но досега просто отменях консултациите)
  • когато просто не искате някой да идва в дома ви, макар че имате нужда от помощ

След записването на час за консултация трябва да получите автоматичен мейл за потвърждение – и в рамките на 48 ч още един мейл, който съдържа въпросник относно медицинската история на вас, бебето, раждането и началото на кърменето. Въпросникът съдържа и Информираното съгласие, без което не може да проведем консултация – ако не сте го попълнили предварително, ще се наложи да загубите 15 мин време от консултацията за попълването му. Така че внимавайте да запишете правилно мейл адреса си, използвайте актуален мейл адрес (а не фиктивен) и за всеки случай поглеждайте и в папка Спам, където понякога попадат тези мейли. Ако въпреки това не сте го получили (случват се технически грешки), ми пишете на вайбър и ще ви го пратя отново.

Важно е в деня на консултацията да подредите храненето така, че бебето да е склонно да яде около 30 мин след посочения за начало на консултацията час.

Още подробности относно това, което се случва в рамките на една консултация и как да се подготвите, може да прочетете тук.

Коментарите са изключени.